Tip na letní oběd? Vyzkoušejte celozrnné špagety s treskou a rajčaty
Chcete se v létě stravovat zdravě a lehce, ale nechcete trávit v kuchyni dlouhé hodiny? Pochutnejte si na vyváženém receptu, který jsme pro vás připravili.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
1 860 KJ, bílkoviny 33 g, tuky 10 g, sacharidy 54 g
Ingredience na 1 porci:
Chcete vařit chutně a zdravě? Využijte 10% slevu u partnera STOB na:
|
- celozrnné těstoviny 60 g (v suchém stavu)
- zelené fazolky 90 g, i mražené
- cherry rajčata 150 g
- treska 120 g
- řepkový olej 8 ml
- česnek, sůl, pepř, citronová šťáva
Čas přípravy:
20 minut
Postup přípravy:
Celozrnné špagety uvaříme dle návodu na obalu.
Omytou a osušenou tresku nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opepříme bílým pepřem. Takto připravenou tresku opečeme na pánvi na troše oleje (z každé strany cca 1 min.). Hotovou tresku vyjmeme a na výpeku krátce opečeme překrojený česnek, poté přidáme na půlky překrojená cherry rajčata a restujeme, po chvíli přidáme čerstvé nebo rozmrazené fazolové lusky a uvařené celozrnné špagety. Na závěr přidáme opečené kousky tresky, promícháme a vše ještě krátce prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Oslovil vás recept a rozhodli jste se ho vyzkoušet? Nahrajte do 28. 7. 2016 fotografii tohoto vašeho vlastnoručně připraveného jídla, označte ji hashtagy #prazdninyskpz #klubpevnehozdravi a vyhrajte skvělé ceny v naší letní soutěži! Více informací najdete na: https://www.klubpevnehozdravi.cz/souteze/prazdniny-s-kpz/ |
Zdroj: STOB