Jarní tip - toast s pestem z medvědího česneku
Klubu pevného zdraví ve spolupráci s partnerem Country Life vám přináší jarní tip na něco dobrého k snědku Podívejte se na videorecept, kde se dozvíte jak na to. Pokud vás recept zaujme, ale nemáte doma potřebné ingredience, můžete vše nakoupit z pohodlí domova na e-shopu Country Life. S Klubem pevného zdraví navíc získáte na nákup slevu 10 % po zadání slevového kódu.
Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, použití široké. Pesto je stejně dobré na toastu, s těstovinami, nebo jako ozdoba krémové polévky.
Jak na to?
- Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.
- Dejte do mixéru medvědí česnek, piniové oříšky, konopná semínka, lahůdkové droždí, himalájskou sůl a polovinu množství olivového oleje a rozmixujte na hladké pyré.
- Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Plátky chleba zatižte např. pokličkou a opečte z obou stran dozlatova. Upečené plátky potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici, použijte třeba do těstovin.
Pokud zrovna nebudete mít k dispozici medvědí česnek, použijte čerstvý špenát a přidejte stroužek česneku.